tisdag 24 april 2012

Sew along kampfrau, del 10: stängning av livet

Nu ska vi göra stängningen på livet och även detta kan göras på olika sätt. Det jag kan säga generellt är att på träsnitten syns det inte hur stängningen är gjord. De varianter jag har sett är hyskor och hakar eller snörning.  Hyskor och hakar har nackdelen att om du pendlar i storlekarna är det lätt att hakarna åker upp. Men har du storleken som du gjort din toall efter så kommer du få en stängning som är lätt att hantera och ser snygg ut


Snörningen kan göras på olika sätt, jag har testat två olika varianter. Den ena varianten är att jag har sytt öglor som jag trätt tråden genom. Dessa nöttes ganska fort eftersom att de utsätts för en hel del påfrestning för att hålla bysten precis där jag vill ha den. Den senaste varianten jag gjorde bestod i att sy fast ringar av metall som snörningen får löpa igenom. För att den varianten ska bli lyckad så ska ringarna inte ha någon öppning för hur liten den är så kan ringen smita ut från sömmen eller från snöret.

Snörningen kan även göras tex genom att göra snörhål i en remsa som sys fast på insidan, den varianten har jag inte själv testat. Snöret har jag testat både läderrem och linband, båda nöts och behöver så småningom bytas ut så välj det du tycker är snyggast.



Nu är din klänning färdig! Jag tänkte lägga upp ett inlägg under maj månad med min egen klänning och vill gärna ha bilder på era klänningar. Om du mailar mig bilder på Rebecca.Mork@gmail.com så lägger jag ut dem på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar