tisdag 3 april 2012

Sew along kampfrau, del 9: vecka kjolen

Nu är det dags att sätta ihop livet och kjolen. Det finns många olika sätt att få ihop kjolen vid midjan. Den variant jag valt att använda är den som ofta klassas som den äldsta varianten. Jag drog in två rynktrådar och sydde sedan fast kjolen i livet med efterstygn.
Annars kan du sy i lagda veck, det går att göra på många olika sätt. Boxpleats, knifepleats och rolledpleats är de varianter jag förstått att folk använder. Det finns jättebra instruktionsvideos på youtube om du undrar hur dessa varianter går till. 

Ett tillbägagångssätt för att få vecken åt rätt håll (om det inte är frågan om boxpleats) fick jag tips om i en kommentar på bloggen: Lägg vecken åt varitt håll från mitt fram så att de går bakåt både på höger och vänster sida.När du nålar ska vecken gå framåt för då blir det rätt på rätsidan.

Den här sömmen belastas en del så antingen syr du den på symaskin eller med efterstygn.Om du väljer att sy med symaskinen så kan du nästan räkna med att det kommer gå åt minst en symaskinsnål, så se till att ha några extra hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar