onsdag 11 april 2012

Vad som pågår i mitt syrum

Jag har fortsätt att göra klart påbörjade projekt och de var fler än jag förstod. Men nu har linnehandukar fållats, påsar gjorts färdigt allt utom att trä i snören (för jag har slut linband och ska inte handla för än den 20:e), huvuddukar har fållats, förkläden färdigställts, knästrumpor har sytts, mössor har sytts, gambesonen blev lite mer påbörjad, vantar har nålbundits, hättor har färdigställts och jag känner mig allmänt nöjd.

Påsmössa sydd på maskin, svart ulltyg utanpå och vitt lintyg inuti.
Papperskassen av större modell från ICA som var märkt "att handsy/fålla" är nu tom, de nästanfärdiga påsarna ligger i en låda tillsammans med den knappt påbörjade gambsonen som jag inte riktigt har motivation att göra klart och ett förkläde som ska plisseras den dag jag tar tag i att lära mig den tekniken. I hyllan bland tygerna där plagg hamnar när de är utklippta antingen för att de behöver passas in eller för att de ska maskinsys finns nu endast en påbörjad retroklänning som jag behöver köpa mer tråd i rätt nyans innan jag ska göra klar, dessutom har jag ingen lämplig fest att ha den på framöver så det är ingen brådska.

Knästrumpor i 1300-talsmodell åt mig själv. Helt handsydda i ull

På provdockan hänger det som ska bli sommarens klänning för varma dagar. Jag utgår från den här principskissen. Tyget i den är "tunn kypert" från Korps som verkligen är fantastiskt tunt. Jag ser verkligen fram emot den klänningen som förhoppningsvis är perfekt på medeltidsveckan.

Nålbundna vantar i växtfärgat garn. Garnet fick jag under ett hov på medeltidsdagarna på Hägnan.
Som ni märker finns det ännu några påbörjade projekt men nu har jag koll på dem och att ha något påbörjat i varje hög känns bara bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar