torsdag 31 maj 2012

Patrikhätta



Min vän Patrik gjorde ett mönster till en struthätta som han så vänligt delade med sig av. Detta är mitt andra försök till en "patrikhätta". Den har lång strut och knappar fram vilket gör att den kan bäras på massor av olika roliga sätt. Förlagan är om jag inte missminner mig ett londonfynd från 1300-talet.



Jag har minskat okets storlek för att bättre passa min kropp och hur hättor sitter på kvinnor på medeltida bilder. Den är helt handsydd med vaxad lintråd (blir lätt så när jag syr åt mig själv) och tyget är meltonull från medeltidsmode. 


Jag är i huvudsak nöjd med hättan, den blev bra men inte perfekt. Det blir nog att så småningom göra en ny hätta med ytterligare lite ändringar (lite mindre huva och axelkilarna 3 cm högre upp) men jag känner inga problem att vara stolt över denna fram till dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar