tisdag 26 juni 2012

1400-talsbeställning

En vän beställde en dräkt av mig. Beställningen lades i Januari och avtalat leveransdatum var till helgen. Nu är den äntligen färdig. Det är två kläningar, en tight med midjesöm och lösärmar och en houppelande. Här är två bilder jag har använt som inspiration.

 


Materialet i den första är grön tuskaft (3,5 m), den andra mörkblå meltonull (4m) med gult sidenfoder (5m). Samtliga av tygerna från medeltidsmode. Klänningen med midjesöm har linfoder i livet för stadga medan houppelanden är helfodrad i siden för lyxighetens skull. Raksömmarna är sydda på maskin men resten är sytt för hand, sömmarna i livet är fällda på klänningen med midjesömmen.
Tyvärr var det ingen annan än jag hemma för att ta kort när klänningen var färdig så det blev att ta bilder på sig själv. Jag och min vän har ganska lika mått så storleksåtergivelsen är okej. Jag hoppas hon kan skicka bilder på dräkten när den används på riktigt också.


Till snörhålen använde jag en fin bronspryl som jag fått av min vän Patrik i födelsedagspresent. Det går ju att göra snörhål med en penna eller dylikt men det är klart roligare med vackra redskap.


Lösärmarna var rena racerprojektet att göra, tog endast 70 minuter och går lätt att göra ett par till för att variera den gröna klänningen till olika roller.  Nu återstår bara att ta sig till posten och skicka houppelanden (den gröna är redan postad).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar