fredag 6 juli 2012

Eterna


I helgen har vi varit på lajvet Eterna, jag spelade handelsdam och sålde kläder. Det var ett riktigt roligt lajv och jag fick se flera av mina plagg i omlopp på lajvområdet. Vi var fyra personer i mitt följe, tre vuxna och en bebis. Vi hade tre tält, ett vi sov i (det stora som syns på bilden) och två små ett som förråd till varorna på natten och ett som "offtält" där blöjbyten skedde och allt som inte såg medeltida ut gömdes undan. Det var kanske lite överdrivet att ha lika många tält som personer men förutom att det faktiskt var praktist så fick vi visa upp lite tältmodeller. 


Min dräkt är den kampfrauklänning sewalongen ledde fram till för mig del. Jag ska justera ärmarna lite då det är ytterst svårt att pressa ner pösskjortan i de redan tighta ärmarna men i övrigt är jag nöjd. Bordet och klädställningen har jag snickrat medan den otroligt vackra spegeln är snidad av Joakim. Det stora tältet sydde vi tillsammans och de små är Joakims verk.


Nu förbereder vi oss för medeltidsdagarna på Hägnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar