fredag 11 januari 2013

Slöja och haklin


Vissa projekt tar mer tid än andra och vissa är roligare att visa upp än andra. Att fålla slöjor och andra huvuddukar är i regel väldigt långsamma projekt. Jag vill dock ha gott om huvuddukar hemma. Dels för att det har hänt mer än en gång att jag sålt huvudduken jag haft på mig. Dels för att de blir svettiga/smutsiga och behöver bytas under längre evenemang och dels för att det går att tappa bort dem.


Senaste projektet på huvudduksfronten är slöja och haklin till 1300-talsdräkten. Jag utgick från måtten som fanns på historiska världar. Haklinet är en rektangel och själva slöjan en kvadrat. Linnet är köpt på medeltidsmode.


Jag tror detta blir en ny favorit, jag satte bara fast den med tre nålar (en i haklinet och två i slöjan) och den satt oväntat bekvämt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar