söndag 31 december 2017

Hantverksåret 2017

Idag är det nyårsafton och som många andra passar jag på att fundera kring året som har gått.

I år har jag haft två huvudsakliga principer kring hantverkandet. Dels ska jag bara göra det som känns roligt och dels ska det finnas en balans mellan inköp av hantverksprylar och färdigställda projekt.

I början av året började jag därför med ett exeldokument där jag fyllde i alla avslutade projekt och alla hantverksrelaterade inköp (både genom företaget och privat). Siffrorna kanske är mest intressanta för mig själv, men jag bjuder på det sammanställda resultatet efter ett par bilder på några av årets färdigställda hantverk.

Nålbundna knästrumpor till mig

Hemsydd klänning (i  1950-talsmodell) och hemstickad kofta

Provsömnad av en klänning att ha till vardags

Stickad islandströja till sonen
Nålbundna handledsvärmare
Nya hängselkjolen (och huvudduken)
Linplagg för ruinklättring 
Snyggkaftanen
Stickad sjal till gammelmormor Mörk

I år har jag sytt 42 saker, stickat 32 saker och nålbundit 11 saker. Det kan vara bra att ha bakgrundsinformationen att jag har varit föräldraledig på deltid de första 5 månaderna på året och har haft 8 veckor sommarledighet. För med heltidsjobb och ett litet barn låter detta som fantasisiffror.

Vissa projekt är såklart större än andra. Att sy ett par muddbyxor i trikåtyg på kompisens overlockmaskin går rätt fort. Att nålbinda ett par knästrumpor tar betydligt längre tid.

Jag har köpt 5,97 kg garn och 41,2 meter tyg. Det känns helt rimligt i förhållande till hur mycket jag hantverkat. Tygskåpet är mindre fullt vid årets slut än vid årets början. Men en hel del redskap, mönster och en ny provdocka har fått flytta in i vårt hem.

Det har inte blivit så mycket bloggande, främst för att jag prioriterat annat och för att ovanligt många projekt inte har varit historiska. Vi får snart se vad år 2018 har att erbjuda.

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar