fredag 4 januari 2019

Hantverksåret 2018

Jag har visst inte publicerat några blogginlägg senaste året. Hantverk har det dock blivit en hel del av.

Sommaren var varm, mycket varmare än en sommar brukar vara. Jag var ledig, och lycklig och spenderade mycket tid med bad, sällskapsspel, vänner, vin och drinkar. Även denna sommar hade vi lyxen att kunna vara lediga 8 veckor hela lilla familjen. Vi var till Finland på Cudgel war och som vanligt spenderades vecka 32 i Visby. 

Jag har sytt 22 saker, stickat 25 saker och nålbundit 4 saker. Jag har köpt 36 meter tyg och 4,6 kg garn. Tygskåpet är något fullare vid årets slut än vid dess början, men inte på någon orimlig nivå. 

Årets största stickprojekt blev en klänning stickad efter ett isländsk mönster. Perfekt mellanlager kalla vinterdagar, men på tok för varm för att bära inomhus några längre stunder.
Årets mest använda projekt är en klänning i trikåtyg. Jag använde ett tröjmönster från boken Sy! Urban collection av Jenny Hellström och la själv på en halvcirkelkjol. Jag bestämde mig 2017 för att bemästra det där med att sy i trikåtyger och känner mig nu rätt nöjd med att jag kan göra kläder som jag vill använda.


På medeltidsfronten är årets största nyhet faktiskt badlakan i linne. Jag har länge (i alla fall 10 år) tänkt att jag vill ha ett par, men det har inte riktigt varit prioriterat. Jag har aldrig badat så mycket på medeltidsevent som denna sommar (Cudgel war hade en helt underbar badsjö och det var jättevarmt) så med minimal sypepp med maximal badpepp var det denna sömnad som prioriterades. Sonen har behövt lite nya undertunikor, ett par vantar och en ny hätta till sin dräkt, men det blev inga nya dräkter för någon i familjen år 2018. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar