fredag 6 juni 2014

Wulsthaube

Wulsthaube är en huvudbonad som användes av tyskar på 1500-talet (användes säkert av andra också men det är de referenserna jag har tittat på)  Det finns smidigare varianter av denna huvudbonad- men jag tänkte förklara lite hur jag gör när jag tar på mig min wulsthaube.
 
Först flätar jag håret. Det är inte jättenoga att det blir snyggt men det jag vill komma åt är något att fästa "löshåret" i. Jag gör två utbakade flätor, den ena börjar i sidan av min pannlugg så den ingår i ena flätan. 

Sedan vill jag ha lite volym bak på huvudet. Jag har gjort en fläta av lingarn som jag bytte till mig av en kompis. Den nålar jag fast med vanliga hårnålar i mina egna flätor. 

 
Över håret sätter jag nu en vit hätta. Den ska jag i ett senare inlägg förklara hur jag sytt. 
 
 
På detta sätter jag min hatt :) 
 

Hatten är köpt på tradera i ett hastigt infall och skyddar varken mot värme eller kyla, men är väldigt charmig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar