lördag 2 augusti 2014

Laga brokor

Det var ett antal år sedan jag sydde mina brokor. De är handsydda med efterstygn och sömmen är fälld åt samma håll för att öka hållbarheten. Tyget är ett relativt grovt och tätvävt linne från Ikea, men efter lite användning är det väldigt mjukt och skönt. 

Under lajvet Eterna för ett par veckor sedan tyckte dock brokorna att det var dags att ge upp. Det är tyg och inte sömmar som har spruckit. 


Så nu inför Visby var det bara att lappa ihop brokorna. Jag ville ha en så platt söm som möjligt och hade givetvis inte kvar något av det gamla tyget så det fick bli en gammal handvävd linnehanduk som utgjorde lapparna (jättebra sak att köpa billigt på loppisar eller tradera).

Först klippte jag en remsa av tyget och sedan en liten fyrkant, detta la jag som en stabil förstärkning på insidan och sydde fast med kastsöm (söm och zickzack i ett ;) ). Sedan vände jag brokorna rätt väg och sydde ner kanten på det trasiga mot den nya lappen.

Kanske inte snyggaste lagningen någonsin men väldigt funktionell. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar