måndag 17 juli 2017

Sova i tält med barn

På Skellefteås medeltidsdagar sov vår ettåriga son för första gången i tält. Det blev inte jättemycket sömn den första natten och eftersom våra föräldrar bodde i närheten så turades vi om att åka och sova inomhus de följande nätterna. Veckan efter var det dock dags för medeltidsdagar på Hägnan och efter vissa förbättringar sov hela familjen riktigt bra i tältet.

Sonen sover vanligen i spjälsäng i vårt sovrum. När vi inte är hemma sover han i en resespjälsäng. Trots att den inte ser det minsta medeltida ut valde vi ändå att använda den. Den tar lite plats i packningen, är bekant för sonen och han kan inte klättra ur den själv eller välta den. 

I sängen hade vi den åkpåse i fårskinn som han haft i vagnen under vintern, ett täcke och en yllefilt. Täcket bestod av ett yllepåslakan som vi lagt ett dubbelvikt lite tunnare (fullstort) täcke i. 

Över sängen drog vi det myggnät som vi på sommaren använder till barnvagnen. 

Vi eldade i en fotogenkamin på natten och den dag det regnade för att få ur fukten ur tältet. 
 

Vi använde alltså helt moderna saker som resesänga, engångsblöjor och trikåpyjamas för att göra det enkelt. Detta kombinerade vi med fällar och filtar för att göra det varmt och mysigt. Vi är supernöjda med veckan och ser fram emot många fler tältevent med hela lilla familjen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar