måndag 9 januari 2012

Mantlar


I helgen var jag på lajvevent i Skellefteå. Det var massa intressanta föredrag vilket gav mig gott om tid att sitta och handsy. En sak jag gjorde var att sy en mantel. Jag har tänkt utöka mitt marknadssortiment på hättor till att även sy upp några mantlar inför sommaren. Givetvis kan jag även sy en mantel på beställning.

Denna mantel är tänkt till mig, ett pepitavävt ylletyg i svart och vitt fodrat med ett brunt ylletyg (som innehåller polyester). Modellen är leksandsmanteln och den är knälång för att värma maximalt men vara minimalt ivägen. Jag försökte klocka tiden när jag sydde denna och sluttiden hamnade på ungefär fyra timmar.


För de fem första mantlarna gäller följande priser:

Halvcirkelmantel 820 kr (1 460 kr fodrad med tunn ull)
Rektangulär mantel 680 kr (1 240 kr fodrad med tunn ull)Den lilla barnmanteln som jag har till försäljning fick sig en applikation i form av en häst i brunt ylle. Jag gillar kombinationen rosa och brunt och tycker hästen gav manteln ett rejält lyft.

2 kommentarer:

  1. Snyggt det blev med pepitarutorna på manteln. Vad roligt att du utökar sortimentet, det är så många som vill köpa hellre än sy ju! Hoppas det säljer bra! :)

    SvaraRadera
  2. Tack Anna :). Hittade tyget på svarta katten och tänkte direkt att "det här vill jag ha en mantel i" och så blev det.

    SvaraRadera