fredag 24 februari 2012

Kjol till Cuvi


Jag berättade i förra inlägget om trollpacks lajvkampanj och Sigram. I samma kampanj finns ett folk som heter Cuvi Sigram som är en utbrytargrupp från de traditionsbundna mörkeralverna. Dessa har till skillnad från Sigram färgglada kläder i alla möjliga färger. Mer om Cuvi går att läsa här, kom gärna och spela Cuvi på lajvet kristi himmelfärdshelgen.


På bilden här ovan ser ni en bild på Cuvi från ett lajv. Längst till höger står jag i kläder som jag vid det här laget har sålt så min karaktär Linwen är i behov av nya kläder. I veckan har jag sytt henne en kjol som ser ut såhär


Kjolen är sydd i det blå ylletyget jag köpte på rean (nämndes i ett tidigare inlägg) och det tyget är härmed slut. Den består av en halvcirkel och nästan en kvartscirkel som sytts ihop, gjort ett runt urtag för midjan och sytt på ett midjeband. Midjebandet fick som ni ser snörning, snörhålen är sydde i gult lingarn. Sömmarna är fällda och kjolen är handfållad men raksömmarna gjorde jag på symaskinen.

4 kommentarer:

 1. Så fin kjol! Älskar färgen på tyget!

  Undrar hur du gjort när du sytt blusen? använt ett vanligt basmönster och dragit ihop den i halsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :)

   Blusen är en 1500-tals pösskjorta som endast består av fyrkantiga bitar. Ärmen sys inte fast i kortsidan som på andra plagg utan sömmen i fram och bakstycket är första biten längs ärmens långsida, sedan kommer en fyrkantig ärmkil och sedan sys resten av långsidorna ihop med varandra. Detta ger kanske två meter öppning upptill som sedan veckas ihop till halsen, samma typ av veckning sker i ärmslutet.

   Radera
 2. Åh! Vilken underbar kjol! :) vad är det för storlek på den?

  SvaraRadera