torsdag 29 mars 2012

Förstärkning på bloggfronten

Då var det dags! Rebecca har gett mig privilegier att blogga här, jag som är hennes högt ärade vapendragare och sambo. Visserligen är det väl så att jag fick dessa storslagna rättigheter inte för min civilstatus skull, utan för att jag också hantverkar. Tält och paviljonger, samt inredning till dessa, är vad jag mestadels gör - förutom när jag syr komplement till min vikingadräkt i form av ännu fler bling-bling-tyngda attiraljer förstås. Joakim heter jag i vanliga fall, Fimbul kallar jag mig i SCA-sammahang. Herr Fimbul. Noga det där.

I alla fall. Ska man göra sitt hantverk känt på Internet får man väl börja någonstans, och i mitt fall blir det med detta blogginlägg. Framöver kommer jag att lägga upp en hel flik här ovan för att göra det lättare att beställa tält av mig, för likt Rebecca har jag tänkt sy på beställning - fast tält och paviljonger istället för struthättor och klänningar. Faktum är att jag vikt av en hel del tid i sommar för just att ägna mig åt denna sysselsättning, alltså att sy och sälja tält och inredning till dessa. Den som vill ha ett sådant, eller pallar, stolar, sängar eller bord till sin befintliga, håll utkik!

Nog smygreklam, mer faktisk reklam kommer som sagt senare, tills vidare kommer jag att blogga lite om vad jag håller på just nu med - nämligen ett nytt exemplar av paviljongen Pelle, som i sitt färdigställda skick ser ut så här:

Paviljongen Pelle - döpt efter sin likhet med ett cirkustält

Mycket praktisk modell, liten men stor: drygt fyra meter diameter, delbar mittpinne, kan bäras av en liten dam. Färgen kan varieras, den nya blir helvit. Beställd för att användas till Eleria-lajvet om en månad, beräknat färdig om ett par veckor. När tjälen går ur beräknar jag att kunna slå upp den första gången, så jag syr i kamp mot våren så att säga. Fler blogginlägg utlovas med andra ord, ifall Rebecca nu ger mig godkänt som med-bloggör vill säga.

Bord det inte heta bloggör? Låter flådigare än bloggare. Bloggös för kvinnor isåfall... Får nog jobba på detta

2 kommentarer:

  1. Vad tar du för en pavve då? Jag vill skaffa mig en egen nämligen ^^

    SvaraRadera
  2. Det beror på vilken sort, storlek och vilka detaljer, men rimliga priser! Förhoppningvis får jag upp en flik med förslag på vad som finns att välja på innan månaden är slut (om inte bokföringstrams tar för mycket tid), så då kan man botanisera. Tills vidare är du mycket välkommen att skicka mig ett mail med idéer om vilken sorts tält du tänkt dig: joakim.dahlberg at gmail.com. Går också bra med min facebook www.facebook.com/joakim.dahlberg, men jag föredrar mail =)

    SvaraRadera