tisdag 17 april 2012

Färdigställd paviljong

Såja! Efter stor tankemöda, förbättrade ritningar, en resa till snickeriet och förstås större mängder hårt arbete är min första paviljong sydd helt på beställning färdig. Den hantverksmässiga fördelen med att sy på beställning är att man får anledning att faktiskt färdigställa allt i detalj istället för att fixa saker efterhand som man har tid. Nackdelen är att när man är färdig får man kanske bara se sin kreation någon enstaka gång innan man måste låta den gå vidare till sina nya adoptivföräldrar...

Nåja, nog falsk sentimentalitet, jag ville bara säga att paviljongen blev mycket flott, om jag nu får säga det själv - och det är ju just för att säga det själv som jag har den här bloggen. Så här flott blev den minsann när den stod uppställd på samma bakgård som Rebecca brukar ta sina bilder på:

Paviljongen "Pelle" no. 2
Komplett med läderförstärkingar, utfällbart baldakin-tak (upprullat på bilden), stormlinor och så förstås en liten toppspira som dekor. Turligt att det äntligen blev sol igen i söndags så att jag faktiskt kunde slå upp tältet - å andra sidan fick det ju nästan plats i hallen - det gäller att ha gott om utrymme:


Allt som allt en bra start på tältsömnadssäsongen. Härnäst blir det sömnad av ett par mindre getelder, en vän har beställt en sådan och jag tror att det är fler som kan vara intresserad av ett snyggt och praktiskt tält för en eller två personer plus en massa packning. Förresten, nu tror jag att jag fyller på med ett par till bilder av Pelle no. 2, det är ju ändå det som är det roliga med det här inlägget:På de här bilderna ser man det extratjocka taket, rymligheten och ljuset på insidan, samt förstås på närbilden ser man ekerhjulet av prima skärsvarvad björk. Med tanke på att jag egentligen aldrig lyckats skärsvarva något tidigare utan behövt hänfalla åt sandpapper är jag extra nöjd med denna. Det blev ett stålrör från ett släp som skarvar mittpinnarna - oväntat men stabilt!

Jag fortsätter att utlova att det framöver kommer en flik som sammanfattar vilka tält jag erbjuder mig att sy upp för närvarande och annan sådan info. Först är det dock dags att momsregistrera sig. Hurra!

3 kommentarer:

 1. Vad fint det blev! Ordentligt hantverk och jag tror minsan nya ägaren inte kan bli annat än super nöjd!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker Pelle no. 2 blev kanon. Jag är helt klart intresserad att beställa en av dig,
  Jag jagar och fiskar endel under sommar / höst och då hade denna varit perfekt och samtidigt kan vi använda den i våran nystartade sca-förening här i Kiruna.

  SvaraRadera
 3. Jag är den lyckliga ägaren av super fna Pelle 2 - efter dess jungfruresa till lajvet som satartar på onsdag ska vi ta lite bilder lägga upp på min blogg och länka just nu ligger det inpackat för resa men so far kan jag hälsa att vi vill ge toppbetyg för bemötande kommunikation etc! Super nöjda!

  SvaraRadera