tisdag 17 juli 2012

Tält färdiga!


Efter idogt syende, hårdhänt snickrande och enstaka stunder av välförtjänt vila blev de två tälten som skulle levereras till Hägnan färdiga i tid. Erfarenheterna lärde mig att jag behöver justera upp priset på den största sortens tält en aning - tiden det tar att sy ihop två högar av tyg av dessa magnituder var större än man kan tro...
Tur att jag gjorde ett större bord till symaskinen - 40 meter tyg har stora krav på utrymme...

Det röda tältet fick en vackert hallonröd nyans, prydligt avbrutet av kreneleringen i vitt med svart band. Med närmare sex meter i diameter blev boytan mycket stor, och även ett större bord med tillhörande stolar fick plats! Här är tältet i all sin prakt, sådan det var första gången det slogs upp (som dock var lite hafsigt):


Det blå tältet blev än mer elegant även om det var mindre än det röda, kanske tack vare kreneleringen i svart ylle - Rebeccas design. Här följer det, även det lite slokande tyvärr:

Härnäst blir det tillverkning av ett antal sängar och mini-getelder som ska försäljas på Saltviks vikingamarknad på Åland. Även ett par till beställningar har kommit in som ska in i planeringen, vill man lägga en beställning är leveranstiden just nu slutet av augusti för ett mellanstort tält.

2 kommentarer:

  1. Tyckte väldigt mycket om den blå paviljongen! Jättefin! vilken av modellerna är det? Pelle?

    SvaraRadera
  2. Både dessa är av modellen "Katarina" :)

    SvaraRadera