söndag 30 december 2012

Kaftan

Nu har min medeltidsgarderob fått ytterligare ett plagg nämligen en kaftan som är lite mongolinspirerad. Tanken var att skapa ett alternativ till vikingadräkten som kan bäras utan bucklor men fortfarande vara intressant.

Jag började med att utgå från handelsgillets mönster för mongolisk kaftan. Mönstret var dock konstruerat för ett bredare tyg än vad jag hade så redan där fick jag göra ändringar. Jag lade även in en kil under armen för att ge ökad rörlighet, dedan nålades det hela in efter min kropp så av grundmönstret är nästan ingenting kvar.


Brickbandet är beställt från en av mig okänd hantverkare i utlandet efter rekommendation från en vän och tyget är från medeltidsmode. Hela plagget är handsytt med vaxad lintrd och ständningen består av läder och ylleremsor.

I det stora hela är jag rätt nöjd. Jag fick tips på facebook om picmonkey så därför presenteras dessa bilder på ett ovantligt respektabelt sätt. Jag är inte speciellt intresserad av foto men det är roligt när det är enkelt att göra förbättringar. Du kan gärna titta vad som hänt under till-salu-fliken också. Jag har grupperat bilderna lite och hoppas att det gör sidan något mer användarvänlig.

1 kommentar:

  1. Den är helt underbart läckert! Vet en här som kommer härma. ;)

    SvaraRadera