onsdag 15 juli 2015

Klänning tidigt 1400-tal

Detta är en klänning som jag egentligen sydde till mig själv. Men trots att den är väldigt fin och jag är väldigt nöjd med den så störde jag mig på att den är en mörkare blå färg än jag egentligen ville ha. Därför fick klänningen ett nytt hem, och tur är väl det för nu får jag se den bäras av någon som verkligen uppskattar den.



Klänningen är inspirerad av damen till höger på bilden nedan, målad av Duc de Berris Tres Riches Heures, ca år 1410. Klänningen är i tunn ull, helt handsydd i vaxad lintråd och alla sömmar är fällda. Ett riktigt skrytprojekt med andra ord. Klänningen syddes för ett par år sedan (jag sålde den 2011). Men min vän K fastnade på bra på vännen L:s kamera under ett medeltidsevent förra veckan, så den fick en ny bloggpost. Fler bilder och massor av intressanta poster om historisk sömnad hittar du på L:s blogg https://hantverkat.wordpress.com/


Eftersom att K är längre än mig har hon valt att förlänga klänningen med en vit ylleremsa. Detta stämmer väl överens med andra plagg från samma kalender. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar