tisdag 3 januari 2012

Lager på lager

En vinterdag i vikingadräkt är det viktigt att klä sig rätt. Här är foton tagna innan jag skulle ut och visa upp vår medeltidsförening Uma på Gammlia medeltidsmarknad. Dräkten är inte till salu men liknande plagg går bra att beställa.  


Först underklänning och brokor. Underklänningen är inte hellång för att inte suga upp fukt från marken vilket skulle gjort mig kall. Detta lager är i lin.


Första lagret mellanklänning och därmed första lagret ull. Denna klänning är sydd i raka stycken och kilar fram, bak och i sidorna. Ärmarna har rak ovankant och går ihop raka vägen till handleden, med ärmkil som är en liten fyrkant (10*10 cm) i ärmhålan för rörlighet. Euraklänning, även den i ull. Denna blev inte hellång eftersom att jag inte hade mer tyg. Tyget är ett tunt fiskbensmönstrat tyg som köptes på en stor stuv som räckte till en hängselkjol åt en kompis och denna klänning.


Hängselkjol med tillhörande dräktdetaljer. Det här är min första hängselkjol som blivit omsydd och dekorerad i många olika omgångar.

Min gula kappa dekorerad med massor av meter brickband. Nålbundna sockar i växtfärgat ullgarn och en mössa på huvudet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar