söndag 29 april 2012

Birkamössor

I helgen är jag och Joakim i olika städer, jag har en konsert på söndag och växlar mellan att spela och hantverka i helgen. Joakim är i Tellberg och snickrar, han håller på att ta fram en pallmodell som kommer att börja säljas av oss så småningom. Jag har istället ägnat mig åt att sy mössor.

Hundtandsmönstrad mössa

Dessa är mössor av vikingatida modell efter ett fynd från Birka. Originalet var i siden men mina blir i ull.

linneskodd mössa
fodrad mössa

Jag testade två varianter på foder. Ett riktigt foder i ylle där jag fällde sömmarna över och en snabbvariant med att sy fast en linneremsa längst ner på insidan. Jag blev väldigt förtjust i varianten med linneremsan den gick radialt mycket snabbare att göra och blev mycket snyggare än att bara fålla upp kanten på mössan utan någon antydan om foder. 

Det blev två mössor av det svarta tyget så ena fick ett snabbt litet broderi.
två färgfulla men relativt enkla mössor

Mössorna finns under "till salu"-fliken ifall du vill ta hem en av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar